Хрупкави тиквички по гръцки-Бързия начин
19 Юли 2021
20072
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Лятото тиквичките са предпочитан продукт заради лекия им и приятен вкус и множество вариации за приготвяне, но тиквичките по гръцки си остават любима рецепта, а тук може да видите как да ги приготвите уникални.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- тиквички – 3 – 4 броя
- олио – за пържене
- зехтин – 2 – 3 с.л.
- брашно – около 120 г бяло и 60 г царевично
- лед
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете тиквичките по дължина на възможно най-тънко. Аз използвам белачката си за картофи.
Сложете всички тиквички в тенджера, поръсете ги с малко зехтин, царевично и бяло брашно, похлупете и хубаво раздрусайте тенджерата, за да може брашното до се разпредели равномерно.
Загрейте мазнина в тиган. Всяка тиквичка се потапя за секунда в купа с вода и лед и се пуска в тигана да се пържи. Пърженето на тиквичките е съвсем кратко, защото са много тънки. Готовите тиквички се вадят върху кухненска хартия.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари