Чушлета за 10 минутки, е как да не си затвориш няколко буркана за месенце през зимата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чушлета за 10 минутки, е как да не си затвориш няколко буркана за месенце през зимата
Чушлета за 10 минутки, е как да не си затвориш няколко буркана за месенце през зимата
55456
Чушлета за 10 минутки, е как да не си затвориш няколко буркана за месенце през зимата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта за чушлета е много лесна, периодът на подготовка е много важен, защото пресния пипер, като правило, не се използва. Чушките се поставят на масата и се оставят да изсъхнат в продължение на 2 или дори 3 дни. И тогава всичко става за 10 минутки - приготвяте марината и затваряте в бурканите

 

съставки

люти  чушки 4 кг

чесън 100 g

Черен пипер (грах) 17 бр.

дафинови листа 10 бр.

вода 5 l

сол 280 g

 

подготовка

Набоцкайте чушките за няколко места с помощта на вилица или клечка за зъби. Вземете дълбок контейнер, най-добре би било голяма тенджера.


Подгответе всичко за саламурата: нарежете чесъна на тънки плочи и разтворете солта в определеното количество вода.


В голям контейнер, в който ще направите киселите чушлета, сложете съставките в следния ред: първо зеленчуците, после малко чесън, няколко дафинови листа и няколко грахчета пипер. 


Напълнете чушките със саламура и натиснете. Дръжте на стайна температура, докато чушките пожълтяват. Процесът може да отнеме от 2 до пет дни (при нормална стайна температура). 

Чушлетата са готови , поставяйки ги в стерилизирани буркани. Не е необходимо да бъдат херметично затворени, важно е само да са на хладно място (съхранява се в хладилник до една година). 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft