Ягодов ликьор за топлите дни, взимайте половинка ягоди и си направете още днес

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ягодов ликьор за топлите дни, взимайте половинка ягоди и си направете още днес
Ягодов ликьор за топлите дни, взимайте половинка ягоди и си направете още днес
63019
Ягодов ликьор за топлите дни, взимайте половинка ягоди и си направете още днес
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ето първите плодове дойдоха! Страхотно време е да се насладите на прясна ягода, която приключва толкова бързо - само месец-два - и след това да се отдадете на други сезонни плодове. За щастие можете да затворите няколко буркана сладко, за да имате за през цялата година. И освен това има още една чудесна опция - ликьор да и направите

Днес най-популярната напитка е известна у нас като "Фраголино". Готино нещо с вкус на ягода, ако не сте чували досега. Тук обаче понякога възникват проблеми с качеството, ако искате да си закупите тази напитка от магаазина: хитри хора започнаха да слагат само оцветители! Изданието ни знае как да разреши този чувствителен проблем. Домашният ликьор по нашата рецепта ще постави всичко на мястото си.

Основната задача е да си набавите добър алкохол за основа. След това трябва да се разреди едно към едно с висококачествена пречистена вода, за да се получи якост от около 50 градуса. Защо да рискувате и да правите така или иначе - всичко трябва да е на най-високо ниво! Така че нека проверим съставките.

ВИЕ СЕ НУЖДАЕТЕ

500 г ягоди
2 чаши тръстикова захар
50 мл лимонов сок
250 мл разреден алкохол
250 мл вода

 

Приготвяне на ягодов ликьор у дома

Нека подготвим ягодите. Измийте добре плодовете, отстранете всички дръжки и листа, след което изсушете старателно върху хартиени кърпи. Разбийте ягодите до пюре с ръчен пасатор. След това пюрето трябва да се втрие през сито.

Смята се, че тръстиковата захар е по-малко сладка от захарното цвекло. Ако не се страхувате от захарния вкус, можете да използвате обикновена. Изсипете чаша вряла вода в захарта и я сложете на огъня. Разбърквайте непрекъснато, за да се разтвори захарта напълно.

 

Когато полученият сироп се охлади, добавете към него лимонов сок и смесете с ягодовото пюре, след което смесете с разреден алкохол. Изсипете бъдещия ликьор в подготвен съд, например в буркан.

Пълнежът трябва да се престои в продължение на три до четири дни при стайна температура и под наблюдение, така че никой да не го пипа преди това. Има смисъл периодично да се разклаща утайката. Остава да разлеете готовия ликьор в бутилки и да ги поставите в хладилника. Ако е необходимо, филтрирайте пълнежа, за да изключите наличието на някаква утайка.

Редакционен съвет: как да си приготвите любимия коктейл с Фраголино за нула време? За да направите това, просто трябва да смесите равни порции ликьор и газирана минерална вода. Ако тази консистенция изглежда силна, добавете няколко кубчета лед към напитката. При горещо време това ще бъде повече от подходящо!

 

Ликьорът  у дома е готов! Трябва да се консумира с необходимото внимание и в разумни количества и само с близки приятели. От нас, под формата на насърчение, материал, върху който си заслужава да опитате освежаващи напитки това лято . Междувременно ви желаем добро настроение! И не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft