
Шоколадова наслада
Шоколадът винаги е бил начин за спечелване на нечие сърце, но наскоро проучване стигна до извода, че флавоноидите – ключова съставка в какаото – могат да бъдат определени със сигурност за полезни за сърцето. В изследването участвали 16 доброволци, които хапвали по 100 г черен шоколад и в продължение на три часа след това уредите показвали че кръвообращението им е по-добро от нормалното. „Сладкото подпомага функционирането на артериите, включително и сърдечните, и така не се допуска високо кръвно“, пише в официалния доклад.
Безкрайни са начините, по които можем да задоволиш желанието си за шоколадова наслада. Освен това какаото също не е за пропускане, така че не забравяй понякога на закуска да си направиш тази детска, но толкова вкусна напитка за разнообразие.
Шоколадът се използва за профилактика на рак и анемия, а когато съдържа и мляко, е източник на екстра доза калций и витамин Д.